Kdo je nový školitel Kamil? Kamil Maštalíř dlouhodobě dosahoval nejlepších výsledků ve fleetboardu a má dostatečné zkušenosti z provozu, aby se mohl stát dobrým školitelem. Jsme moc rádi, že tuto nabídku k 1. 9. 2017 přijal a je našim řidičům plně k dispozici.
Na začátku září jste změnil pracovní pozici na školitele a pracujete s ostatními řidiči, aby docílili co nejlepších výsledků. Co je Vaší pracovní náplní a jak se změnil Váš pracovní den?
Změnil se mi nejen pracovní den, ale v podstatě značná část života. Pracovní náplní je převážně předat mé znalosti a zkušenosti ostatním řidičům formou školení.
Co si pod takovým školením mají řidiči představit?
Nejprve vyhodnotím jejich dosavadní výsledky, poté telefonicky, osobně popř. jako spolujezdec na trase s dotyčným řidičem proberu, co a hlavně jakým způsobem by měl dělat, aby dosáhl lepšího hodnocení.
Jak se připravujete na školení ostatních řidičů? Čerpáte z vlastních zkušeností?
Od dispečerů se informuji o trasách a nakládkách. Za svou praxi v ML Group mám projetou většinu tras a můžu tedy čerpat z vlastních zkušeností.
Kamile, u ML Group jste již přes 7 let, ale kamionem jezdíte určitě déle. Kolik let zkušeností máte za sebou?
Kamionem jezdím zhruba 13 let.
Ve fleetboardu dosahujete dlouhodobě výborných výsledků a kdo Vás nezná osobně, tak určitě z výsledkové listiny. Prozradíte ostatním řidičům nějaké tipy, jak dosahovat stejných nebo podobných výsledků?
V první řadě je to o tom, dívat se před sebe a podle toho přizpůsobovat jízdu, s tím je spojené správné a včasné používání motorové brzdy. Důležité je správně využívat maximální otáčky, 2300 otáček za minutu, a dalším důležitým faktorem je včas předvídat.
Na závěr, jak je už naším dobrým zvykem, se zeptáme na vtipnou historku v nové pozici. Je to sice krátká doba, ale změna pozice mnohdy v začátcích přináší úsměvné příhody.
Doposud jsem se s prací na PC setkal jen okrajově, ale v nové pozici je práce na PC značnou součástí mé pracovní náplně. Proto v této oblasti prožívám já a tím i moji kolegové úsměvné příhody neustále.
Kontaktujte Kamila a domluvte si školící jízdu nebo se jen zeptejte, jak svoji jízdu vylepšit. +420 737 235 770 kmastalir@m-l.cz