První zkušenosti se zásobováním těchto řetězců společnost M+L Logistik s.r.o. získala už v roce 2005, kdy jsme měli v logistickém centru v Radonicích alokováno pět chladírenských souprav. Spolupráce se společností Plus-Discount s logistickým centrem v Radonicích trvala do roku 2009, kdy Plus-Discount převzala společnost Rewe, provozující v ČR diskonty Penny Market a supermarkety Billa.
Obchody Plus-Discountu se změnily na obchody Penny Marketu a z logistického centra v Radonicích se stal logistický areál Penny Market. Ještě nyní zde pracuje dost zaměstnanců, kteří si pamatují naše působení za časů Plus-Discountu.
V následujících letech jsme byli několikrát pozváni do tendru, ve kterém jsme uspěli v březnu 2014 a následně do Radonic alokovali pět chladírenských souprav. Po roce jsme se stali součástí flotily úspěšných dodavatelů služeb a byli jsme osloveni, jestli bychom nechtěli rozšířit svojí působnost i do logistického centra Penny Marketu v Jirnech. Následně v červnu roku 2015 začalo v Jirnech jezdit dalších 5 chladírenských souprav. Na jaře roku 2017 jsme byli, jakožto prověřený dopravce, pozváni do dalšího tendru, kde jsme opět uspěli a rozšířili jsme kapacitu vozidel jak pro Radonice, tak Jirny. V Radonicích máme v současné době v provozu 8 souprav s osmi řidiči a v Jirnech 6 souprav a osm řidičů. Zároveň, díky kapacitě a na základě vytendrovaných cen za dopravu, jsme schopni v současné době nabídnout našim řidičů plat srovnatelný s mezinárodní kamionovou dopravou. Závěrem je potřeba zmínit, že nebýt tvrdé práce našich řidičů a dispečerů, nikdy bychom nebyli jedním z výhradních dopravců Penny Marketu.
Tímto bychom chtěli všem za jejich vynikající práci moc poděkovat.
Za M+L Logistik s.r.o., Ing. Martin Mašín