M+L LOGISTIK – Počátkem listopadu jsme obdrželi první z řady nových vozidel Mercedes – Benz Actros 5 -té generace, vybaveny mimo jiné těmito bezpečnostním prvky:

Aktivní brzdový asistent 5-té generace

Pátá generace systému podporuje řidiče tím, že za optimálních podmínek provede plné brzdění u stojících a pohyblivých objektů a částečné brzdění u pohybujících se chodců a dokáže tak zmírnit nehody nebo jim zcela zabránit.

https://www.mercedes-benz-trucks.com/content/dam/mbo/markets/cs_CZ/models/new-actros/efficiency/greater-safety/videos/active-brake-assist-cz/active-brake-assist-cz.mp4

Adaptabilní tempomat (asistent udržování odstupu)

Nový asistenční systém, pomáhá řidiči udržovat odstup od vozidel vpředu a zůstat uprostřed jízdního pruhu. Nabízí tak výrazné usnadnění činnosti především na dlouhých monotónních trasách a zvyšuje tak jistotu zachování kondice řidiče.

Nový Active Drive Assist představuje funkční rozšíření asistentu udržování odstupu, který řidiče dokáže kromě automatické regulace odstupu pomocí funkce stop-and-go aktivně podpořit také při udržování jízdního pruhu. K tomu je využívána zdokonalená radarová a kamerová technologie nového asistenta Active Brake Assist 5 v kombinaci s elektrickým posilovačem řízení.

https://www.mercedes-benz-trucks.com/content/dam/mbo/markets/cs_CZ/models/new-actros/efficiency/greater-safety/videos/active-drive-assist-cz/active-drive-assist-cz.mp4

MirrorCam

Nový Actros, který aktuálně pořizujeme je místo konvenčních vnitřních zpětných zrcátek vybaven inovativním, aerodynamicky propracovaným systémem MirrorCam. Šetří palivo a nabízí lepší výhled dozadu i v oblasti A-sloupku.

Kromě toho MirrorCam zajišťuje ještě větší bezpečnost při manévrování, odbočování a změně jízdních pruhů, například díky otočení obrazu z kamery. Alternativně k novému MirrorCam je k dispozici také klasický zrcátkový systém.

https://www.mercedes-benz-trucks.com/content/dam/mbo/markets/cs_CZ/models/new-actros/efficiency/greater-safety/videos/mirrorcam-cz/mirrorcam-cz.mp4